Nagykanizsa

2011.06.20. 16:00

Búcsú: végleg bezárja kapuit egy óvoda Nagykanizsán

Bármilyen fájó a búcsúzás, lehet szép is – ennek jegyében rendezte meg utolsó ünnepségét nemrég a Vasút a Gyermekekért Alapítvány nagykanizsai óvodája.

Szalabán Attila

Nem érte meg 60. születésnapját a nagykanizsai vasutas óvoda: az 1952-ben megnyitott intézmény 2011. augusztus 31-el megszűnik. A bezárás réme régóta ott lebegett az óvoda felett, volt év, amikor 100 forintosokat gyűjtöttek a fennmaradása érdekében, máskor a város sietett a segítségére.


– Sok évig küzdöttünk érte sikerrel, mert a megszüntető akarat mindig gyengébb volt, mint a megmentő jó szándék. Ám most minden megváltozott, elvesztettük kincseinket, szép napjainkat, a továbbélés lehetőségét. De mindig a mi óvodánk marad – jelezte Kuczoginé Tálosi Amália óvodavezető.

A rendezvényen elhangzott: kiemelkedő szakmai programot valósított meg működése során az intézmény, ezt bizonyítja a gyerekek felkészültsége is.

– Több mint 30 éve ismerjük az óvodát, a gyerekeim, de még a férjem is idejárt – hallottuk Záborszky Saroltától. – Sokat veszít most a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!