Nagykanizsa

2011.05.21. 05:14

Horvát építészek vendégeskednek Dél-Zalában

Csáktornyai építészek ismerkedtek pénteken Nagykanizsa épített és természetes értékeivel és éppen zajló beruházásaival.

Szalabán Attila


A horvát szakemberek egy közel 10 éves kapcsolat eredményeként, a Miklósfai Közmûvelődési és Városszépítő Egyesület meghívására érkeztek Nagykanizsára. Programjuk során elsőként a város ipari parkjával ismerkedtek, ahol a létesítmény, valamint az ott kialakított inkubátorház szolgáltatásait mutatták be számukra házigazdáik.

– Közel tíz éve tart ez a kapcsolat, melynek keretében minden esztendőben szakmai találkozót rendezünk – magyarázta Imre Béla, a szervező egyesület alelnöke. – Az idei rendezvényt a nagykanizsai önkormányzat is támogatta a testvérvárosi alapból, egy sikeres pályázatunk eredményeként. A résztvevők délután a nagykanizsai belváros rehabilitációs programról hallgattak meg előadásokat, majd a helyszínen is megtekintették a jelenleg zajló munkálatokat. A szakmai találkozó szombaton is folytatódik, a horvát szakemberek a zalakarosi gyógyfürdő fejlesztésével ismerkednek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!