Nagykanizsa

2011.05.05. 15:45

A közösség tere

Integrált közösségi szolgáltató tér kialakításához nyert pénzt Murakeresztúron a római katolikus plébánia. A munkálatok már javában zajlanak, s augusztusban be is fejeződnek.

Horváth-Balogh Attila


Pogár Róbert plébános elmondta: a munkálatok során egy, a plébánia mellett álló régi raktárépületet újítanak fel, s bővítik az alapterületét hozzáépítéssel.

- Reményeink szerint a beruházás az egész fityeházi és murakeresztúri közösség javát szolgálja majd - szögezte le a plébános. - A fejlesztés során a kivitelező, a Kanizsa Bau Kft. szakemberei elvégezték a hozzáépítést, a teljes épület hőszigetelését, vakolását, a nyílászárók beépítését, és elkészült a tetőszerkezet is.

Jelenleg az akadálymentesítés zajlik, illetve a belső munkálatok.

 

Az épületben helyet kap egy eMagyarország Pont és egy nagy közösségi előadóterem. Sőt, a tervek alapján baba-mama klub is működik majd benne, illetve információs pont vállalkozók számára. Pogár Róbert azt is hozzátette: a fenntartáshoz és a közösségi tér tartalommal való megtöltéséhez együttműködési megállapodást is kötöttek az önkormányzattal, az iskolával és a művelődési házzal. Így miután elkészül, különböző oktatási programok, illetve kiscsoportos kulturális foglalkozások otthona is lehet majd a határ menti falu újabb közösségi- kulturális egysége, amely biztosan megtalálja majd a helyét abban a rendszerben, aminek másik fontos eleme a nemrég szintén felújított- kibővített Zrínyi Miklós Általános Művelődési Központ. A teljes fejlesztésre, valamint az IKSZT berendezésére, felszerelésére és további működtetésére 51 millió forintot nyert a plébánia.

A murakeresztúriak a tervek szerint augusztus 20-án, szent királyunk napján vehetik birtokba az integrált közösségi szolgáltató teret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!