Nagykanizsa

2011.03.24. 17:20

Az autó és a motor mellett már jet ski is

Több nívós programmal is kirukkol idén a Kanizsa Autó- és Motor- Sport Egyesület, melynek tagsága immár 28 fősre duzzadt - jelezték a szervezet vezetői csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Szalabán Attila

A Magyar Plakát Házban tartott rendezvényen Bánkutiné Dobri Noémi elnök elmondta: immár jet ski szakosztállyal is gyarapodott, Dara Roland vezetésével. Az egyesület idén több programot is szervez a városban: ősszel bortúrát, az autómentes világnapon hibrid és elektromos meghajtású járművek kiállítását, most áprilisban pedig Kanizsai Technikai Napot és az I. Bánkuti László Emlékkupát. Utóbbi versenyről szólva Bánkuti Krisztián, a 80-as években Nagykanizsát a technikai versenyek egyik fellegvárává tevő Bánkuti László fia jelezte: édesapja állandó résztvevője, mi több, rendszeres győztese volt a kanizsai szlalom versenyeknek. Ezek folytatását jelenti az idei, április 16-án 10 órakor egy nagyszabású felvonulással kezdődő rendezvény.

 Kovács Zoltán alelnök elmondta: a rendezvény ideje alatt az Eötvös téri Nagy-Magyarország emlékműtől a Rózsa utcáig lezárják a Teleki utcát. Hangsúlyozta, hogy bár technikai versenyt rendeznek, mely elsősorban a férfiakat érdekli, de gondoltak a hölgyekre is - számukra szépségudvart alakítanak ki.

A Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. városfejlesztési divíziója pedig gyerekprogramokat szervez. A napot különböző bemutatók színesítik majd. Parti Máté, az egyesület autós szakosztályának vezetője elárulta: a Kanizsai Technikai Nap és I. Bánkuti László Emlékkupára már 30 versenyző nevezett, összesen mintegy 60 sofőrre számítanak-  nemcsak helyből, hanem az ország más városaiból is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!