Nagykanizsa

2010.11.15. 16:40

Csapatban is kiváló matekteljesítmény

Kiváló eredményeket produkáltak a kanizsai diákok a hetedik alkalommal megrendezett Bolyai Matematika csapatversenyen, s három csapatuk is bejutott az országos döntőbe.

Szalabán Attila

A kanizsai Batthyány Lajos Gimnázium három csapata is megnyerte a megyei fordulót, s a Lábodi Gyöngyi tanár felkészítésével versenyző nyolcadikasok, valamint a Tolnainé Horváth Ágnes által felkészített hatodikasok jutottak be az országos döntőbe. Zsovár Anita hetedikes tanítványai is győztek a megyei megmérettetésen, ám ez mégsem volt elegendő ahhoz, hogy tovább juthassanak.

– Ez a verseny is kiválóan hozzájárul a matematika népszerűsítéséhez, s örömünkre a diákjaink csapatban dolgozva is nagyszerűen helyt álltak – értékelt Erdős Gábor, a Bat thyány Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese. – Remélhetőleg a következő megmérettetéseken is jönnek majd a jó eredmények, többek között az iskolánk által rendezett Kenguru-versenyen.

Az idei országos döntőben még egy nagykanizsai csapat is ott lesz, a Zrínyi Miklós Általános Iskola negyedikesei is győztek a megyei fordulóban. A négy fős csapat két tagja, Kollonay Zoltán és Sulán Ádám elmondta: csapatban kiválóan tudnak együtt dolgozni. A versenyen többségében logikai feladatokat kellett megoldaniuk, melyeket csak kicsit tartottak nehéznek. Ezért nagyon várják a november 27-ei országos döntőt, melyen természetesen győzni szeretnének.

– Külön foglalkozásokon is készülünk, otthon is gyakorolunk – újságolták egymás szavába vágva. – A matek jól lefoglal bennünket, de persze a tesi a kedvencünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!