Nagykanizsa

2010.06.18. 08:22

Szeptember 13-án kezdődne a tanév a becsehelyi iskolában

Gőzerővel folyik a becsehelyi iskola felújítása és az új épületszárny kialakítása. A közel 300 millió forintból készülő beruházás várhatóan szeptember elejére be is fejeződik.

Sámel József

Becsehelyen a régi iskolaszárny áprilisi bontása óta sokat változott a terület képe. Az utcafronton már látszanak az új, kétemeletes épületrész falai, készül a födém, sőt a földszinten már a villanyszerelési munkálatok is elkezdődtek.
– A megmaradó másik iskolaszárny is teljes felújításon esik át, a nyílászárók cseréje már itt is megtörtént – újságolta Németh Géza polgármester.
– Az elmúlt hetek esőzései miatt ugyan kisebb – 8- 10 napos – csúszásban van a kivitelező, ám úgy tájékoztattak, hogy tartani lehet a szeptember eleji határidőt. Ha minden jól megy, akkor rövidesen tető alá kerül az új épületrész, azt követően pedig már csak a belső munkálatokra, gépészet, burkolás, festés kell odafigyelni.

Mint azt Németh Géza elmondta: a közel 300 millió forintos beruházásból, 200 millió forintot uniós pályázaton nyert a település, s a fennmaradó 96 milliós önrészhez is sikerült 50 százalékos támogatást szerezni. Így az önkormányzatnak 48 millió forintot  kell előteremtenie. Ennek az összegnek a nagy részét hitelből finanszírozza a község.
– Az önkormányzat szempontjából az is örömteli, hogy a kivitelezésért felelős fővállalkozó, számos részmunkát adott ki helyi alvállalkozóknak, így például helyi cég végezte a bontást, s ugyancsak becsehelyi vállalkozóra bízták a gépészeti és festési munkákat – hangsúlyozta a polgármester. – Az új iskolaépületbe, új bútorok és eszközök is kellenek, ezek beszerzésére nemrég írtuk ki a közbeszerzési pályázatot. A tervek szerint 11–12 millió forintot költhetünk a berendezésre, s további 5 millió forintunk van a projekten kívüli kiadásokra. Ez utóbbi keretet a megyei közgyűléstől kapta a becsehelyi önkormányzat.  

Iskolai tábort szerveztek a diákoknak

A becsehelyi iskolába jelenleg 180 diák tanul, ám az új iskolarész átadását követően akár 250 gyermek befogadására is alkalmas lesz az épület. A helyi fiataloknak egyébként már május végén befejeződött az oktatás, ám azoknak a gyerekeknek, akik szülői felügyelet nélkül voltak, tábort szervezett az önkormányzat. Az elképzelések szerint a becsehelyi iskolában kicsit később, szeptember 13-án kezdődik majd a tanév, addigra várhatóan teljes egészében befejeződnek a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!