Nagykanizsa

2010.03.31. 17:10

Csaknem 180 millió a csapadékvíz elvezetésére

Zalakaros frekventált területein a Nyugat-dunántúli Operatív Programhoz benyújtott, sikeres pályázat révén tudják megoldani a csapadékvíz elvezetését.

Kelemen Valéria


A Zalakaros belterületi, központot is veszélyeztető csapadékvíz-elvezetése című, 170 millió 757 ezer forintos uniós támogatásban részesült pályázatról sajtótájékoztatóján Szirtes Lajos polgármester elmondta: a városban a változó időjárás miatt egyre gyakoribbak a gazdasági károkat közvetlenül és közvetve is okozó elöntések és sárátfolyások. Időnként a település központi résztét is elborítja a csapadékvíz, jelentősebb esőzések alkalmával ez a terület teljes egészében víz alatt áll.

A csapadékvíz-elvezetők befogadó képessége kicsi, nem képesek a vizet elvezetni, s a veszélyeztetett területen jelenleg 232 ingatlan található. A több mint 200 milliós összköltségű projekt célja, hogy Zalakaros frekventált részein megoldódjon a csapadékvíznek a befogadóig történő elvezetése, ezért 10 helyszínt érintően kerül kialakításra felszíni árok, zárt csapadékvíz csatorna és padka, illetve épülnek víznyelő és tisztító aknák, műtárgyak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!