Nagykanizsa

2009.10.06. 07:40

Nem mai fiú, de hadra fogható

Zalakaros - A hazai előírások szerint leműszakiztatták a Puchheim önkormányzatától kapott szerkocsit a fürdőváros önkéntes tűzoltói, így most már szolgálatba is állíthatják azt.

zaol.hu

Mint arról lapunk korábban beszámolt: Zalakaros németországi testvértelepülése még májusban a fürdővárosi lánglovagoknak ajándékozott egy Mercedes típusú tehergépjárművet, amellyel azok ki tudják váltani az 1977-ben kapott, matuzsálem korú szerkocsijukat.

- A szintén nem fiatal, ám jó állapotú járgány 6 személyes, 200 méternyi tömlővel, s minden szükséges eszközzel rendelkezik - mondta Novák Ferenc, a karosi önkéntesek elnöke.

- A puchheim-i tűzoltók új járművet vettek, ezért ajándékozták nekünk a fürge teherautót, amit a hazai műszaki vizsga előírásainak megfelelően levizsgáztattunk, s így szolgálatba is állíthatunk. Ezt követően mi is továbbadjuk (pontosabban az önkormányzat) a régi Zsuk szerkocsinkat, amiért egy somogyi egyesület jelentkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!