Nagykanizsa

2009.10.09. 02:29

Kerekes székkel is elérhető lesz a bíróság minden pontja

Nagykanizsa - Befejezéséhez közeledik a városi bíróság akadálymentesítése. A fejlesztés révén még az őrizetes helyiség is megközelíthető lesz a fogyatékkal élők számára.

zaol.hu

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a bíróság az új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programján pályázott, s nyert is 30 millió forintot a komplex, fizikai és audiovizuális akadálymentesítést magában foglaló fejlesztésre. A munkálatok során a bírósági épületrész valamennyi szintje megközelíthető lesz kerekes székkel. Habár az épület másik felében lakó polgármesteri hivatal még adós maradt az akadálymentes környezet megteremtésével, aki akar, az természetesen a hivatali folyosókra is átjuthat a bíróság irányából.

 

- Halad a maga útján az akadálymentesítés, időarányosan jól állunk - mondta el Dr. Kurta János, a Nagykanizsai Városi Bíróság elnöke. - Reményeink szerint november végére befejeződhetnek a munkálatok. A kerekes székkel közlekedők által várhatóan igénybe vett folyosókon a kétszárnyú ajtókat biztonsági üveggel szerelt egyszárnyúakra cseréltük. Készülnek a mozgássérült-toalettek, a folyosói padlóburkolás pedig már befejeződött. Csúszásmentes, vezetősávval ellátott járófelületeket alakítottak ki a szakemberek, a későbbiekben pedig hallható és tapintható információs eszközöket is kihelyeznek a láthatóak mellé.

Az elnök hozzátette: érdekesség, hogy az épület külső oldalán kialakított felvonó révén az irattárat és az őrizetes-helyiséget magába foglaló alagsor is megközelíthető lesz kerekes székkel. A lifthez a bíróság hátsó parkolójához vezető oldalsó kapun át lehet majd eljutni, ám mivel ezt biztonsági okokból zárva tartják, a mozgássérült ügyfél a portásnak kell, hogy jelezze szándékát. Az elképzelések szerint a kapunál egy jelzőberendezést szerelnek fel azért, hogy a kerekes székkel érkezők a lehető legkisebb fáradtsággal tehessék meg ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!