Nagykanizsa

2009.10.16. 02:27

Jelentős beruházásokkal

Belezna (kv) - Két sikeres pályázatnak köszönhetően a minap kezdhette meg a hivatal belső és külső átalakítását a körjegyzőségi központként működő Belezna Község Önkormányzata.

Kelemen Valéria

A két támogatásból megvalósuló, mintegy 12 millió forintos beruházás során a hivatal két új irodával bővül, megvalósul a teljes körű akadálymentesítés, s parkolóhely is kialakításra kerül a mozgáskorlátozottak részére.S ez nem a vége, sokkal inkább a folytatása a 2009-es beleznai beruházásoknak, ugyanis idén valósult meg a negyven éve épített Dózsa György utcai 600 méteres járdaszakasz teljes felújítása, 5263816 forint összegben, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács kedvező döntésének köszönhetően. Persze nem csak pályázati pénzből valósítottak meg fejlesztéseket az elmúlt év során: a képviselő-testület döntése alapján 2007 óta tervezett saját erős beruházások is elkészültek a közelmúltban.

A beleznai körjegyzôségi hivatal a napjainkban is zajló munka során egy melléképülettel bôvül - Fotó: Kelemen Valéria

A település központjában lévő autóbuszváró az önkormányzat közcélú foglalkoztatottjainak keze munkáját dicséri, s a körjegyzőségi hivatal is saját erős beruházásként bővül jelenleg új melléképülettel. A bővítményben, mint Jancsecz Lajos polgármestertől megtudtuk, garázs és új irattár kap majd helyet, s új tetőt kapott már az óvoda. Az önkormányzatnál dolgozó helyi asztalos keze alól kerültek ki az új utcanévtáblák és útbaigazító táblák. - Kiemelt figyelmet fordítunk az önkormányzati tulajdonban lévő utak állapotára - mondta Jancsecz Lajos, akitől hallottuk: a nyár során a Janka-pusztai padkarendezésre és a vízelvezetésre fordítottak jelentősebb összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!