Nagykanizsa

2009.05.04. 02:27

Nem szakma, hivatás

Letenye (sza) - Flórián-napi ünnepséget tartott a letenyei hivatásos tűzoltóság és a körzeti tűzoltó egyesület. A rendezvényen számos emlékérmet, díjat osztottak ki az arra érdemeseknek.

Szalabán Attila

A letenyei Flórián-szobornál megtartott ünnepségen Kozma József tűzoltó alezredes, a város hivatásos tűzoltóparancsnoka mondott beszédet.

- Mi tűzoltók egy békeidőkben is állandóan harcoló, örökké bevetésre kész testület tagjai vagyunk - hangsúlyozta az alezredes. - Mikor eldöntöttük, hogy tűzoltók leszünk, még nem tudtuk, pontosan mi vár ránk. Mára megértettük: nem egy szakmát, hanem egy hivatást választottunk, mikor erre a pályára léptünk.

Az ünnepi beszéd elhangzása után a jelenlévők, köztük a térség többi településéről, valamint Szlovéniából és Horvátországból érkezett tűzoltók megkoszorúzták Szent Flórián szobrát. Ezt követően gyerekeknek szóló képzőművészeti pályázat díjait, majd emlékérmeket és elismeréseket adtak át. Az ünnepség végén a résztvevők felvonultak Letenye főutcáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!