Nagykanizsa

2009.03.30. 02:29

Mindenki győztes volt

Letenye - Hagyományteremtő szándékkal rendezett kulturális bemutatót szombaton a kistérség óvodásai számára a Letenye és Környéke Óvodai Szakmai Munkaközösség.Száznál is több kisgyerek lépett színpadra az ovistalálkozón

Kelemen Valéria

A művelődési ház óvodások jókedvétől volt hangos már szombat reggel, amikor elkezdődött a szülők, nevelők és kisgyermekek által is nagy izgalommal várt művészeti bemutató. 

A letenyei kistérségben ugyanis még nem volt arra példa, hogy ilyen sok település óvodásai szervezetten, egy vendéglátással kísért kulturális bemutató keretében mutathassák meg dramatizálási, táncolási, éneklési jártasságukat, egyáltalán az ügyességüket és bátorságukat. S hogy az utóbbit miért hangsúlyozzuk? Nos, egy óvodáskorú kisgyermek részéről, bizony, nem kis bátorságot jelent színpadra lépni, s több száz fős közönség előtt megmutatni a tudományát. Főleg akkor, ha eddigi szerepléseit maximum a falubeliek láthatták, ezúttal pedig számos településről érkezett gyerekek és felnőttek figyeltek tágra nyílt szemekkel. Persze, ne gondolja senki, hogy komoly tétje volt a programnak! A szervezők már jó előre hangsúlyozták: nem versenyről, csak egy bemutatóról van szó, ahol nincs továbbjutó, csupán nyertesek vannak. Mindazok, akik fellépőként vagy akár segítőként, illetve nézőként részt vesznek az óvodások színvonalas kulturális találkozóján. 



Kattintson a fotóra és tekintse meg képgalériánkat! 
Fotó: Szakony Attila 

- Nemzetiségi óvoda vagyunk, de ezúttal magyar műsorral, a Kutyakomédia című mesével készültünk - mondta Hederics Zoltánné, a tótszentmártoni ovi tagintézmény vezetője, elárulva: lehet, hogy legközelebb ők is horvát bemutatót tartanak, horvát anyanyelven, mint tették ez alkalommal a népviseletbe öltözött molnári gyerekek. - A településünk rendez- vényein mindig fellépünk, de ennyire még én sem izgultam soha, mint ez alkalommal. De nagyon jó így együtt lenni, bárcsak folytatása lenne! A jelmezeket szinte minden helyen az óvónők, dajkák és szülők készítették, s a fellépők önkormányzati busszal vagy a szülőkkel érkeztek. Rodekné Wégner Judit például szívesen hozta el Szentmártonból a lányát, Adélt, akárcsak a becsehelyi Serényné Sánta Szilvia a kis Luciát. Saját kislányuk műsora alatt izgultak, a többiekét már ők is nyugodtabban nézték. A 66 fős becsehelyi ovit vezető Takács Csabáné is büszke lehetett gyermekeik Vásári komédiájára, s a többiek produkcióját is nagyra értékelte. A letenyei német, a horvát és a cigány kisebbségi önkormányzat, az iskolaszövetség, az óvodai alapívány és a Kistérségi Iroda is támogatta a programot, s az utóbbi munkatársa, Farkas Sándorné elmonda: jó helyre adták a forintjaikat. A támogatásból ugyanis minden fellépő vendégül látására és megajándékozására is lehetőség nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!