Nagykanizsa

2009.03.23. 03:29

Lelki feltöltődés

Nagykanizsa - A gyerekeket és a felnőtteket is számos érdekes program várta hét végén a Szent József Plébánia búcsúján. A vidám versenyeken túl, a lelki feltöltődésre is hangsúlyt fektettek a szervezők.

Sámel József

Az Alsóvárosi plébánia közössége nem először vehetett részt hasonló rendezvényen, az elmúlt pár évben Horváth Lóránt plébános ugyanis sokat tett a gyülekezet összekovácsolásáért. A hét végén rendezett Szent József búcsú is az összetartás jegyében telt, szülők, s gyermekeik együtt vettek részt a különböző programokon. Szombat délelőtt kézműves foglalkozás, bábelőadás, majd ezt követően vidám vetélkedő zajlott a közösségi házban. Délután az apák és fiaik is összemérhették tudásukat, a Thúry-iskolában megvívott focimeccsen ugyanis záporoztak a gólok. A mérkőzés után filmvetítésre került sor, majd Mustó Péter jezsuita pap mesélt a filmben is látott kolumbiai utcagyerekekről. Mint kiderült: az atya több mint tíz éven át istápolta a dél-amerikai ország szegénynegyedeiben élő elhagyott, utcára került fiatalokat.

- Ezzel az egész hét végét átölelő rendezvénnyel azt szeretnénk elérni, hogy a búcsú ne csak a miséről szóljon, hanem egy olyan közös program legyen, ahol a gyermekek és a felnőttek vidáman érzik magukat, ugyanakkor lelkileg is feltöltődnek - mondta Benczik Tamás káplán. - Ez a hét vége egyfajta áldozatot is jelent, hiszen a szervezés, illetve a programokon való részvétel szabadidőt von el. Ezek mellett persze egyéb jelentősége is van a közösen töltött hétvégének, a szülők minket is megismerhetnek, láthatják, hol és milyen közegben zajlik gyerekeik hitoktatása.

A Szent József búcsú programjai vasárnap is folytatódtak, a nagycsaládosok helyi csoportja például vidám vetélkedőt szervezett az apukáknak, melynek keretében a családfők adtak számot gyermeknevelési ismereteikről. Délután pedig Lackfi János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa beszélgetett a szülőkkel az apaság-anyaság mibenlétéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!