Maróc

2016.09.18. 15:03

Még az eső sem szegte a felvonulók kedvét

A tavaly újra felelevenített szüreti mulatsághoz ezúttal a szomszédos község Lipseszentadorján is csatlakozott.

Gyuricza Ferenc

Ha fúj, ha esik, akkor is megyünk – fogadkoztak a szombati szüreti felvonulás résztvevői.

Állták is a szavukat, hiszen alig indultak el, rögtön elkapta őket a zápor, de a traktorok pótkocsijaira felkapaszkodott mintegy 150 fős társaságot ez sem tántorította el.

– Jó előre bekészítettük az esernyőket és esőkabátokat, s mire átértünk Marócra, gyönyörű napsütés fogadott bennünket – mondta a főszervező Árkusné Hifner Ágnes.

– Tavaly élesztettük fel a szüreti felvonulás hagyományát, s az akkori program olyan jól sikerült, hogy nemcsak a falubeliek kérték a folytatását. de a szomszédos Maróc is csatlakozott. Nemcsak átmentünk hozzájuk, de az ott élők is elindítottak egy traktort. Jövőre szeretnénk még jobban kiterjeszteni a programot, Kiscsehit is tervezzük bevonni.

A résztvevők útközben néhány helyszínen megálltak, a felvonulást vezető traktor pótkocsiján ülő zenészek muzsikájára spontán tánc alakult ki, amihez a nézelődők közül is többen csatlakoztak. A vidám felvonulást követően a lispeszentadorjáni önkormányzati épületnél folytatódott a program, a helyiek gulyással és lecsóval, míg a maróciak pacallal kínálták a vendégeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!