szponzorált tartalom

2018.06.08. 11:29

Hogyan keress pénzt az autóddal?!

Biztosan sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor egyik-másik cég azt találta ki, hogy fizet az autótulajdonosoknak azért, ha az autójukat az általuk szolgáltatott reklámokkal tele raggattyák. Legalábbis ez volt az alapötlet, hogy a jó helyen élő és autózó kocsi tulajdonosok autóit bevonják óriás reklámokkal, amelyeket üzleti partnereik biztosítanak számukra. A frekventált helyen közlekedő és parkoló autó ugyanis rendkívül feltűnő és jó reklámhordozó eszközzé válhat ily módon.

Bár ez az üzleti lehetőség akár egy startup ötletnek is megállná a helyét, a valóságban azonban sajnos mégsem váltotta be, a hozzá fűzött reményeket. Az adatbázisba való regisztráció ugyanis fix díjba került, amit rengeteg autós be is fizetett, ám a hirdetők csekély száma miatt, alig néhány autósnak érte meg a költséges befektetés. Az autópályán és főbb fővárosi utakon közlekedő és budapesti lakcímmel rendelkezők vitték el a megrendelések jelentős hányadát, a többiek pedig ott maradtak „várólistán” a befizetett tagdíjuk és hirdetések nélkül.

Amikor egy startup sietett, a pénzt keresni vágyó autósok segítségére

A csődbe ment – és valószínűleg szigorú büntetéseket kiérdemelt – autós reklámmal foglalkozó cégek aztán gyorsan a feledés homályába vesztek és már senki nem álmodozott többé azon, hogy majd az autóhitel törlesztő részletét finanszírozni tudja valamilyen módon, amit az autóval tud összekeresni. Már éppen feladta volna a reményt mindenki, amikor a nemzetközi sikert követve, Magyarországra is megérkezett a Taxisok örök ellensége, az Uber.

A közösségi autózás lényege, hogy a taxis árak alatti összegért tudtunk városon belül vagy akár települések között is utazni. Sokan fektettek is be kisebb-nagyobb összegeket autójukba, hogy a startup-os mobilalkalmazás és szolgáltatás segítségével némi mellék (vagy fő) jövedelemre tegyenek szert. Azonban ez az autós pénzkereseti forma is igen gyorsan megszűnt, amikor 2016 júniusában egy hatályba lévő jogszabállyal ellehetetlenítették a használatát Magyarországon. Ekkor, az Uber ki is vonult a magyar piacról (a taxis társaságok legnagyobb örömére), hogy másik, közel 70 országban üzemelhessen tovább gondtalanul.

Ma már tényleg lehet pénzt keresni az autónkkal!

A közösségi autózás egy új dimenzióját nyitotta meg, a nemrégiben berobbanó új szolgáltatás, a Beerides.com. Parkolj Ferihegy közelében ingyen a BeeRides-nál és keress pénzt autóddal! – hangoztatják, hiszen elsődlegesen a reptéri parkolás reformját tűzték ki célul. A reptéren felszállók bérbe adhatják a hátra hagyott autóikat, amit az oda érkezők a piaci ár alatt bérelhetnek és használhatnak. Így az autó tulajdonosok megspórolják a költséges parkolási díjat és még pénzt is kereshetnek vele.

A BeeRides azt ígéri, hogy biztonságosan lebonyolítja az autó bérbeadást, köszönhetően a Smart Locker technológiájuknak, amelyben az autó iratai és kulcsa helyezhető el. Az év minden napján, éjjel-nappal üzemelő automata kulcsszekrény az autókölcsönzésnél fenn álló adminisztrációs időt és sorban állást, valamint az időigényes ügyintézést is kiváltja. A kedvező díjak miatt már is közkedvelt a szolgáltatás az autóbérlők között és a bérbeadók is boldogok lehetnek, hogy kocsijukkal valóban pénzt kereshetnek, még ők repülővel elutaztak valahová.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!