Lóerő

2015.10.07. 12:19

Japánban az élen akár fordulhat is a kocka - Még négy viadal a Rossi-Lorenzo párharcban

Zalaegerszeg - Négy futam van hátra a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei szezonjából, és a két legjobb között elhanyagolható, 14 pontos a különbség.

Varga Andor

A MotoGP 2015-ös sorozatát a Yamaha uralja, ám a márka két gyári menője, az olasz Valentino Rossi és a spanyol Jorga Lorenzo párharca éppen elég izgalmat szolgáltat a nézőknek. A szezon legnagyobb részében előbbi állt az élen, házon belüli riválisa csupán egyszer vezetett (akkor is pontegyenlőség mellett, több futamgyőzelmének köszönhetően), de ebben a sportágban is igaz, hogy nem elég menet közben vezetni a lényeg az, az utolsó viadal után ki áll majd elöl.

Rossi a versenyeken elképpesztően kiegyensúlyozott, egyetlen alkalommal nem állt csak dobogón az idén, akkor ötödik lett. Ám az időmérők valamiért nem sikerülnek neki, rendre a középmezőnyből kénytelen felzárkózni, ezzel az előnnyel pedig Lorenzo tűrhetően sáfárkodik, futamgyőzelmekkel javítja ki be-becsúszó nullázásait.

A hétvégén Motegiben köröznek, a Japán Nagydíjon. A Digisport2 az időmérőket szombaton 5.30 órakor kezdi közvetíteni, míg a futamok vasárnap 4 órától (MotoGP-sajt: 6:50) következnek. Nem kérdés: megéri korán kelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!