Letenye

2010.11.01. 18:35

Kápolnaavatás a murarátkai hegytetőn

Régi vágya teljesült a kis falu polgármesterének és lakóinak, amikor pályázati forrásból sikerült újjávarázsolni a murarátkai hegytetőn álló kápolnát.

Ráczné Lánczok Zsuzsanna


Lenti, vagy Letenye felől érkezve Murarátkára, már az országútról látni a kis kápolna fényes tornyát, ami hívogatóan áll a falu legmagasabb pontján.

A murarátkai hegytetőn álló kápolna felújítást követő felszentelésére 2010. október 31- én, vasárnap 14 órakor került sor.

 

Pál Józsefné polgármester ismertette a szép számú egybegyűlttel, hogy miképpen sikerült forrást nyerni a település büszkeségének számító kápolna felújítására. Az eseményt megtisztelte jelenlétével, köszöntő szavaival Pintér László országgyűlési képviselő is.

 

A három plébános közreműködésével zajló egyházi szertartást követően az énekes asszonyok vezetésével közösen énekelték el a himnuszt a résztvevők, akik között amellett, hogy szép számmal voltak Murarátkáról elszármazottak, jelen voltak a szomszédos települések elöljárói, a kivitelező, s mindenki, aki szívében szép emlékeket őriz a kedves és csodaszép hellyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!