Letenye

2010.11.24. 11:50

Az eMagyarország Programot ismertették Letenyén

2010. november 23-án az eMagyarország Centrum, a Zala Megyei Területi eMagyarország Központ és a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében polgármesteri és jegyzői tájékoztató rendezvény zajlott Letenyén.

Ráczné Lánczok Zsuzsanna


A rendezvényt Farkas Szilárd eTanácsadó és Halmi Béla Letenye Város Polgármestere nyitotta meg, majd a program ismertetése után az eMagyarország Centrum megbízott szakmai vezetője, Kiss Gyöngyi bemutatta az eMagyarország Program jelentőségét 2003-tól napjainkig.
Előadásában hangsúlyozta, hogy a kezdeti nehézségek után mára már több mint 1700 diplomás, képzett eTanácsadó s

Kezdetben "Hozzáférést Mindenkinek" mottó égisze alatt kiépült a kis településeken az infrastruktúra, majd 2008-tól a program mottója "Hozzáértést Mindenkinek" vezérfonal égisze alatt hozzáértést biztosítottak az eMagyarország Pontokon, melynek eredménye több mint 900 képzett eTanácsadó volt.

Az eMagyarország Program 2.0 már a hálózatépítésről szólt és 2010-ben tervezik a hálózat bővítését is. Kiss Gyöngyi szólt a területi központok kialakításáról, melynek célja, hogy hatékonyabb kommunikáció, szoros együttműködés valósuljon meg a helyi eMagyarország Pontok és az eMagyarország Centrum között.

Az előadássorozatot Cseterki Imre az NT Kft. ügyvezető igazgatója folytatta, s kitért a digitális írástudatlanságból adódó problémákra, majd beszélt a mai helyzetről is, miszerint Magyarországon 1887 működő végpont, 1430 kiképzett eTanácsadó és 19 megyei központ erősíti az eMagyarország Centrum munkáját és az eMagyarország Programot. Előadásában nagy hangsúlyt fektetett a papírmentes adminisztrációra és felhívta a figyelmet a digitális adminisztráció fontosságára. Mint mondta, a kulcsszereplő az eTanácsadó, aki a jövőben ügysegédi feladatokat kell, hogy ellásson, ő az a személy, aki felkészült az elektronikus közigazgatásban rejlő lehetőségek kiaknázására.

 

 

Az eMagyarország Program bemutatása után az előadók az információ biztonságfontosságára hívták fel a figyelmet. Muha Lajos a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanszékvezető főiskolai tanára az információbiztonsági képzést és az informatikai védelem fontosságát emelte ki előadásában, véleménye szerint a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, bár a baj bekövetkezése után is lehetőség van a hiba orvoslására közel azonos költség ráfordítással.

Az előadást Jeney Gábor az AIB-Vincotte Hungary Kft. vezető auditora zárta. Előadásában prezentált az információs társadalom fontosságáról, hangsúlyozta az információ szerepét, és kitért az önkormányzati e-ügyintézésre és szolgáltatási szintekre, melyeknek átlaga Zala megyében 1,55, tehát az önkormányzati honlapok jelentős része információszolgáltatással és űrlapletöltéssel áll a lakosság és az állampolgárok rendelkezésére. Kiemelte jelentőségét az információ biztonságnak, amelynek alappillére az adatok bizalmassága, sértetlensége és a rendelkezésre állása, majd tájékoztatta a jelenlévő polgármestereket az auditálás rendszeréről.

A polgármesteri tájékoztatót Halmi Béla Letenye Város Polgármestere zárta, megköszönve a jelentős érdeklődést és részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!