Letenye

2010.08.31. 12:40

Letenyei civilek barátkoztak az aranyoslapi forrásnál

A letenyei Adria Vadásztársaság meghívására a Zalai Vadászati Évadnyitó vendégei voltak a Letenyéért Közéleti Egyesület képviselői augusztus 28- án szombaton, a zalaegerszegi Alsóerdőn.

Ráczné Lánczok Zsuzsanna

A vadásztársaság már több éve rendszeres, aktív résztvevője a  minden évben megrendezésre kerülő megyei rendezvénynek. A két egyesület képviselői a múlt év augusztusában a civil szervezetek vezetőinek szakmai találkozóján, Letenyén fogalmazták meg annak igényét, hogy partneri viszonyt alakítsanak ki. A társaság magjának méltán nevezhető vadászok karöltve a közvetlen hozzátartozókkal (feleségek, barátnők, gyermekek és nem utolsósorban a barátok) minden évben már napokkal előbb lázasan szervezkednek, készülődnek e jeles rendezvényre.

Hogy miért ez a nagy felkészülés, azt Szamosvári Olivér az egyesületként tevékenykedő Adria Vadásztársaság elnöke osztotta meg.
- Ha jól emlékszem nem múlt el úgy egy év sem, hogy a hagyományosan megrendezésre kerülő főző vagy inkább vadfőző versenyen ne vettünk volna részt. Nem dicsekvésképpen, de azt is elmondhatom, hogy ha már részt vettünk, akkor mindig nyertünk is valamilyen díjat, mégpedig többnyire a kategóriák  első helyezésének valamelyikét, többször a legtöbbjét. Nem volt ez másként a mostani, Zalaegerszeg- Alsóerdő aranyoslapi részén megtartott évadnyitón sem.


Ami az időjárást illeti a tavalyi évhez hasonlóan, most sem fogadták az égiek a kegyeikbe a vadászokat. Hűvös esős időben kellett már előző napon készülődni és a szombati rendezvényt is változékony idő uralta. Azok a vadásztársaságok, akik jelenlétükkel megtisztelték az idei rendezvényt, bizonyították a közösségek erejét, a vadászok egymás iránti tiszteletét, illetve a rendezők erőfeszítéseit is elismerték részvételükkel. Sajnálatos, hogy a rossz időjárás miatt sokkal kevesebb látogatója volt a vadászok ünnepének mint, ahogy történt volna egy szép napsütéses nyárvégi napon.

- Számunkra ez a nap azért is emlékezetes lesz, mert vendégül láttuk a Letenyéért Közéleti Egyesület képviselőit, betekintést nyújtottunk társaságunk életébe, tevékenységébe. A beszélgetések során hamar kiderült, hogy a más érdeklődésű civilek kevés és felszínes ismerettel bírnak a vadásztársaságok életével, gazdálkodásával kapcsolatosan. Az évadnyitó rendezvényen látottak, a rövid ismeretterjesztő tájékoztatás, - amit most a szórakozás és ünneplés közben tudtunk átadni-, reményeink szerint közelebb hozza egymáshoz a két eltérő tevékenységű szervezetet. A továbbiakban bővítve a közös rendezvényeket a közéletisek segítik a vadászat és a vadászok megítélését jó irányba terelni, és talán együtt tudunk valami hasznosat cselekedni a településünk érdekében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!