Lenti

2016.01.21. 15:32

Magyar szóval - versmondó verseny Lentiben

Lenti - Szerdán a Magyar Kultúra Napja alkalmából a városi könyvtár szervezett vers- és prózamondó versenyt Magyar szóval címmel.

Korosa Titanilla

A megmérettetésre a lenti és a térségbeli iskolák 7-8. évfolyamos diákjai, továbbá középiskolás tanulók érkeztek. A kiírás alapján a versenyzők szabadon választott verssel vagy prózai művel készülhettek, ám a mintegy 20 szavaló mindegyike egy-egy versre tette le a voksát.

A  Bence Lajos újságíró, költő, Horváth Erzsébet pedagógus, Soós József népművelő, Tóth Sándorné pedagógus és Vogl Mária pedagógus alkotta zsűri részéről építő kritika hangzott el a versmondók felé, megköszönték a diákoknak, hogy foglalkoznak a versekkel és az irodalommal.

A képen balról Papp Martina (III. hely), Cséplő Zsófia (III. hely), Maturicz Vanda (II. hely), Maturicz Mátyás (I. hely) a középiskolás korosztály legjobbjai, tőlük jobbra az általános iskolás kategória díjazottjai: Weinhoffer Péter (I. hely), Szabó Martin (III. hely), Halász Ramóna (II. hely), Kiss Nelli (I. hely)
Fotó: Kósa Róbert

Az általános iskolások közül ketten is első helyen végeztek, Kiss Nelli, a Vörösmarty iskola hetedikes diákja és Weinhoffer Péter, az Arany iskola nyolcadikos tanulója, míg a középiskolások között Maturicz Mátyásnak, a Gönczi gimnázium harmadik évfolyamos diákjának előadását értékelték az első helyre, ő Wass Albert-verset választott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!