Lenti

2015.04.21. 17:29

Hiányzó szakmákról - A szakképzést népszerűsítették a nyílt napon Lentiben

Lenti - A Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolában oktatott hiányszakmákkal ismerkedhettek meg pedagógusok nyílt nap keretében kedden.

Korosa Titanilla

A pályaorientációs nap keretében a diákok és az oktatók részvételével mutatták be az intézményben folyó hiány szakképesítéseket. A szakmai programra az általános iskolák pedagógusait, az osztályfőnököket és a pályaválasztási tanácsadókat várták.

A résztvevők az asztalosok, épület- és szerkezetlakatosok, kőművesek és hidegburkolók, illetve a szakácsok és pincérek gyakorlati képzési helyén láthattak bemutatót, és megtekinthettek szintvizsgákon készített termékeket is.

Huzián László (balra) asztalos szakoktató keze alatt az első évfolyamos Cseke Bertold készít sámlit a gyakorlati órán. Fotó: Kósa Róbert

- Tavaly a szakképzésben érintett vállalkozókkal közösen határoztuk el, hogy szükség van egy olyan rendezvényre, ahol bemutatjuk az iskolában folyó képzéseket - mondta Tótiván Endre igazgató. - Reméljük, a megjelent pedagógusok megismertetik az iskolánkban folyó képzésekkel a diákjaikat, és megpróbálják orientálni őket a szakképesítések felé.

A lenti szakképző intézményben arra törekednek, hogy a hiányszakmákban képezzék a diákokat, mert ez biztosít majd számukra a szakképzések elvégzését követően munkahelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!