Lenti

2015.03.16. 14:05

Bővülő tagsággal kezdik az évet

Lenti - Az új tagok köszöntése mellett az elmúlt évi tevékenységekről és az idei tervekről is szó volt a Honismereti Egyesület Lenti évnyitó közgyűlésén.

Korosa Titanilla

Simon Márta, a civil szervezet elnöke számolt be a 2014-es munkáról.

– Változás volt az egyesület életében a közhasznúság megszűnése, illetve új elnökség kezdte a munkát – mondta. – Hagyományosan csatlakoztunk a városi rendezvényekhez, emellett az I. világháború évfordulóján kiállítást és szakmai konferenciát tartottunk. Az önkormányzattal közös pályázatban valósítottuk meg a Templomkertben álló világháborús emlékmű felújítását. Lenti 35 éves jubileuma alkalmából szintén konferenciát szerveztünk, illetve ellátogattunk Csáktornyára és Kursanecbe is a Zrínyi-megemlékezésekre. Az egyesület munkáját, terveit több pályázat és támogatás segítette. A Szabadságharcosok Közalapítványtól 500 ezer forintot kaptunk. Ennek keretében Tantalics Béla helytörténész, szervezetünk titkára szerkeszti a Zala megyei át- és kitelepítettek történetéről szóló kötetet.

Simon Márta elnök (balról), Simon Istvánné alelnök és Tantalics Béla, a civil szervezet titkára az évnyitó közgyűlésen. Fotó: Korosa Titanilla

Idén a hagyományos a halottak napi megemlékezés vagy a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja mellett további programokat is terveznek, így szakmai tanulmányutat a Terror Háza Múzeumba, júniusban pedig a megyei kitelepítettekről szóló konferenciát, de megemlékeznek a lágerekbe elhurcoltakról is az emlékév keretében. A közgyűlésen elfogadta a tagság az egyesület közhasznúságának visszaállításáról szóló indítványt, majd öt új tagot köszöntöttek a civil szervezet soraiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!