Lenti

2009.09.21. 02:29

Nevetni, művelődni - Kerka Menti Kulturális Napok

Lenti - Sikeresnek értékelte a városi művelődési központ igazgatója az idei Kerka Menti Kulturális Napok programsorozatát, ugyanis az egyhetes rendezvény behozta azt a közönséget, amellyel a tervezéskor számoltak.

nincs nev

Völgyiné Boa Katalin szerint ugyanakkor az immár 34. alkalommal megszervezett őszi kulturális fesztivál jövőjét újra kell gondolni, hiszen egyre változik az emberek szórakozási igénye.

A programsorozat péntek este a Musical-Varázs elnevezésű budapesti társulat vidám műsorával ért véget, de az elmúlt héten szinte minden napra jutott valamilyen rendezvény, melyek többsége telt ház előtt zajlott. 


Az idei Kerka Menti Kulturális Napok programsorozata a budapesti Musical-Varázs nagy sikert aratott fellépésével zárult
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Úgy gondolom, méltó folytatása volt az idei Kerka Menti Kulturális Napok a megelőző hét végén megszervezett Family Weekendnek - mondta Völgyiné Boa Katalin, aki azt is hozzátette, a családi fesztivál bizonyos programelemeket át is emelt a Kerka Menti Kulturális Napokból, hiszen a nagy sikerű szüreti felvonulás, valamint az azt követő változatos folklórműsor eredetileg még annak képezte részét.

- A Kerka Menti Kulturális Napok megszervezésekor is arra törekedtünk, hogy a realitások talaján maradva a családok szórakoztatását, kikapcsolódását szolgáló új kezdeményezést indítsunk el. Véleményem szerint ez sikerült is, és remélem, hogy a családi fesztivál jövőre már a Kerka Menti Kulturális Napok részeként él tovább.

A művelődési központ vezetője azt is hozzátette, a szervezéskor arra törekedtek, hogy valamennyi korosztályt - az óvodásoktól kezdve a nyugdíjasokig - sikerüljön megszólítaniuk. Az elmúlt napokban lezajlott sorozat a várakozásaikat igazolta, ráadásul ezúttal is országos hírű művészeket sikerült a városba csábítaniuk.


FELÚJÍTÁS ELŐTT AZ INTÉZMÉNY
Az idei Kerka Menti Kulturális Napok sorozatának legsikeresebb rendezvénye a Zalában méltán kedvelt humorista, Bödöcs Tibor fellépése volt. A stand up comedy népszerűségére alapozva, a művelődési központ az őszi-téli időszakra több hasonló esten is gondolkodik – árulta el Völgyiné Boa Katalin. A programokat ugyanakkor óvatosan kell tervezniük, hiszen rövidesen kezdetét veszi a művelődési központ és a vele teljesen egybeépült városi könyvtár felújítása. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!