Lenti

2006.07.06. 02:26

Sikeres félévet zárt az egyesület

Lenti (gyf) - Eredményes félévet zárt a Nemthi Polgári Művelődési Egylet egy sikeres pályázati szereplésnek köszönhetően betervezett programjaik nyolcvan százalékát meg tudták valósítani.

Mórocz Zsolt

Folytatódnak a Nemthi előadásai Lenti (gyf) - Eredményes félévet zárt a Nemthi Polgári Művelődési Egylet egy sikeres pályázati szereplésnek köszönhetően betervezett programjaik nyolcvan százalékát meg tudták valósítani. Minderről Gaál László, a civil szervezet elnöke tájékoztatta lapunkat. Elmondta az egylet működési kiadásait többnyire csak a tagdíjakból tudják biztosítani, ezért is fontos, hogy az ismeretterjesztő eladássorozatukhoz pályázati támogatást nyerjenek. - Idén a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány kuratóriumától kaptunk 60 ezer forintot, ami ugyan kevesebb az igényeltnél, de ez is nagy segítséget jelent számunkra - ismertette az elnök. -A támogatásnak köszönhetően olyan értékes előadásokkal tudtuk a város tudományos-kulturális kínálatát bővíteni, melyek érdeklődők tucatjait vonzották. Gaál László kitért arra is, hogy az év hátralévő részében folytatni szeretnék ezen előadássorozatukat, várhatóan még az őszi időszakban a város vendége lesz többek között Molnár V. József néplélekkutató, s tervezik, hogy meghívják a II. világháborúban a Magyar Királyi Honvédség huszárfőtisztjeként szolgálatot teljesítő katonák még élő képviselőjét is. Ugyancsak tervbe vették az 1956-os forradalomés szabadságharc ötvenéves évfordulójáról szóló méltó megemlékezés rendezését. Lenti (gyf) - Eredményes félévet zárt a Nemthi Polgári Művelődési Egylet egy sikeres pályázati szereplésnek köszönhetően betervezett programjaik nyolcvan százalékát meg tudták valósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!