Kultúra

2017.09.03. 11:32

34. Regionális cserenap - jubilálnak a gyűjtők

ZALAEGERSZEG - Vasárnap délelőtt 34. alkalommal rendezett regionális cserenapot a fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Zalaegerszegi Városi Bélyeggyűjtő Kör, valamint az 50 éve működő Zalaegerszegi Éremgyűjtők közössége.

Magyar Hajnalka

A Keresztury VMK-ban mintegy 120 asztalon kínálták az érdeklődők elé kincseiket a Dunántúl szinte valamennyi városát, és a környező országokat képviselő gyűjtők.

(6029) - A csurgói Tarjáni István éremgyűjtőből vált a kardok szerelmesévé. Minden börzén megjelenik, kollekciójában  kozák saska, bajonett, valamint számos díszkard és tőr is akad.

(6041) - Tóth János (balról) és Czirók Dénes a regionális cserenapon

Fotó: Katona Tibor

Mint Czirók Dénes, a bélyeggyűjtő kör elnöke elmondta, az 1952-ben alakult társaság a legrégebbi, ma is működő civil közösség Egerszegen. Büszkék rá, hogy a tradíciót ilyen hosszú ideje sikerül életben tartani. A két kör, mintegy 20 éves múltra visszatekintő együttműködése is gyümölcsöző, a közös érdeklődés összetartja őket. Így látja Tóth János, az éremgyűjtők néhány éve leköszönt elnöke is, aki 47 évig vezette a csoportot. Fájlalja, hogy az emberek vásárlókedve egyre csökken, bár a régi gyűjtők szenvedélye mit sem lohadt az idők során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!