Kultúra

2017.07.27. 17:04

Ismét Nyári Játékok – egyszerre komoly és vidám a darab

Házassági leckék középhaladóknak - e darabot mutatja be csütörtöktől nyolc alkalommal a Keszthelyi Nyári Játékokon a Centrál Színház.

Keszey Ágnes

"Mindig szerettem a Keszthelyi Nyári Játékokról mint élő személyről beszélni" - kezdte az idei sorozatról szóló sajtótájékoztatót Puskás Tamás, a fővárosi Centrál Színház igazgatója, aki feleségével, Básti Julival együtt álmodta meg és hívta életre a nyáresti szabadtéri fesztivált.

– Felnőttkorba lépett: 18 éves lett. Mintha születésnapi ajándék lenne, két újdonság köszönti a nézőket. Emelt nézőterünk lett, így az utolsó sorban ülők is ugyanúgy élvezhetik az előadást, mint az első sorban ülők. Most először azzal dicsekedhetünk, hogy már tíz nappal az előadások kezdete előtt elmondhattuk: nincsen jegy – mondta az igazgató.

Puskás Tamás arról is szólt, hogy idén nyolc alkalommal mutatják be a darabot, (az előző években több előadás volt) így a hatszáz férőhelyes nézőtéren összesen közel ötezren láthatják. A mű eredeti címe: Igazság, ám a szerzővel, Florian Zellerrel egyeztetve a Centrál Színházban tavaly december óta játszott darab a Házassági leckék középhaladóknak címet kapta.

– Az a négy színész, aki ebben a darabban játszik: Stohl András, Balsai Mónika, Kovács Patrícia és Schmied Zoltán annyit forgatnak ezen a nyáron, hogy idén nyolc előadást tudunk tartani. A darab komoly dolgokról, leginkább a féktelen és végtelen önzésünkről szól és arról a hazugságáradatról, melyet az önzés okán használunk egymással szemben. Bár nagyon komoly gondolatok ezek, a darab végtelenül mulatságos - mutatta be az előadást a teátrum direktora, a darab rendezője.

Pálinkás Róbert, a Nyári Játékoknak otthont adó Helikon Kastélymúzeum igazgatója arról szólt, hogy nem csak a színházi előadások egyre népszerűbbek - mint ahogy az összes eladott jegy mutatja - hanem a kastély is. Idén 40 ezren, azaz tíz százalékkal többen látogattak már a kastélyba, mint a tavalyi első félévben. Előző évben 210 ezer látogató járt itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!