Kultúra

2017.05.05. 13:56

A zalaegerszegi sanzonénekesnő Arany Violin-díjat nyert

Hatalmas kupával és jókora büszkeséggel térhetett haza Budapestről Zalaegerszegre Merics Nikolett. Az évente megrendezett Arany Violin énekversenyen az első helyezést érte el a fiatal énekesnő.

Rákos Bianka

- Az interneten találtam rá a versenyre, és úgy gondoltam, megpróbálkozom vele. Már tavaly is szerettem volna indulni, ám sajnos lebetegedtem, így nem tudtam elmenni. Időnként szeretem magam megmérettetni, mivel ekkor derül ki, mennyit sikerült fejlődnöm - nyilatkozta a versenyről Merics Nikolett.

Az Arany Violin énekverseny döntőjét április 22-én Budapesten rendezték meg, a Hubay zeneiskola épületében. A több száz jelentkező közül mindössze tizennégyen versenyeztek az utolsó fordulóban. A megmérettetésen a dalok stílusa nem volt meghatározva, így Nikolett a számára legkedvesebb műfajnál, a sanzonnál maradt.

- A döntőben az volt a kritérium, hogy olyan 2000 előtt született dallal induljunk, ami nem lassú. Egy magyar és egy külföldi slágert kértek tőlünk, azonban csak az egyiket kellett előadnunk. Az én választásom Edith Piaftól a Mylordra és Psota Iréntől a Tibi-tangóra esett. A kettő közül Psota dalát választotta számomra a zsűri - emlékezett vissza a győztes.

Merics Nikolett sanzonénekesnő az Arany Violin-díjjal a kezében Fotó: archív

Merics Nikolett elárulta, hatalmas meglepetésként érte az eredmény, hiszen nagyon szoros volt a mezőny.

- A győzelmet visszaigazolásnak tekintem, hogy igenis van jövője a sanzonoknak. A versenyt nem én, hanem a műfaj nyerte - fogalmazott.

Nikolett a kupa mellett számtalan ajándékot is kapott, többek között fellépési lehetőségeket, valamint a többi döntőssel közösen egy lemezt is felénekelhet. A fiatal énekesnő szerint a győzelemhez felkészítői is nagyban hozzásegítették.

- A munkámat rengetegen segítették, így többek között köszönettel tartozom Foki Veronikának, a Madách Színház művészének, Kónya Zsuzsának, Pusztai Lászlónak, Vágó Zsuzsannának, az Operett Színház művésznőjének, Hűvösvölgyi Ildikó színművésznőnek, valamint franciatanáraimnak, Czibere Virágnak és Gombás Szilviának - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!