Kultúra

2014.12.10. 14:05

Karácsonyi muzsika a zalaegerszegi vegyeskar ajándékaként

Zalaegerszeg - A népszerű zalai kórus színes karácsonyi repertoárral rendelkezik, így a több, különböző ünnepi fellépésükön más-más műsorral tudnak kiállni a közönség elé.

Arany Horváth Zsuzsa

Rendszeres fellépői a zalaegerszegi Dísz téri adventi műsornak, itt a gyerekek és felnőttek számára egyaránt ismert karácsonyi dalokat együtt énekelheti velük a közönség december 13-án, szombaton 16 órakor.

A vegyeskar és a szimfonikus zenekar közös fellépése a jubileumi nagykoncerten. Fotó: archív Pezzetta Umberto

December 14-én, néhány év kihagyása után pedig ismét elviszik a dalaikat Bécsbe, ahol a nemzetközi adventi éneklés folyamába kapcsolódnak be. Itt már ötvözik a magyar műsort és a rengeteg külföldi vendég számára is ismert karácsonyi dalokat. A vegyeskar vasárnap 16 órakor lép fel a bécsi neogótikus városháza dísztermében. Ugyanitt két órával később fellép a kórus tagjaiból 15 éve alakult Happy Singers is. Ők elsősorban búcsúzni mennek. Búcsúzni zenei vezetőjüktől, zeneszerzőjüktől és csodás zongoristájuktól, néhai Hajdu Sándortól, aki több „happysingerses” karácsonyi műsort hangszerelt számukra.

A vegyeskar hagyományos koncertjére december 20-án kerül sor a hangversenyteremben 18 órakor. 14 év után ismét Varnus Xaver orgonaművésszel együtt ünnepelik a karácsonyt. 2000-ben Xaver még az est házigazdája is volt, és természetesen orgonajátéka is elbűvölte a közönséget. A kórus itt ismét újabb műsorral lép közönsége elé, és több karácsonyi dal is megszólal új hangszerelésben is, természetesen orgona kísérettel. Xaver közös produkcióra is készül Fridrich Eszter zongoraművésszel. A koncerten fellép a zalaegerszegi születésű Huszti Bernadett operaénekesnő is, akinek nevét egyelőre Európa színpadain, főként Spanyolországban és Olaszországban ismerik jobban, de most végre hazai színpadon is hallhatja a közönség. Bernadett Zürichben és a Parisi Zeneakadémián tanít magánéneket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!