Kultúra

2014.08.25. 17:35

Különleges órák - Hári László bemutatta gyűjteményét

Gutorfölde - A héten még megtekinthető a közép-zalai község művelődési házában a helybéli Hári László különleges óragyűjteménye.

Gyuricza Ferenc

Kis Kornél (előtérben) és Mihalicz Olivér a a héten még megtekinthető kiállítás egyes darabjait csodálják. Fotó: Gyuricza Ferenc

Az elsősorban asztali és fali órákat bemutató tárlatot az augusztus 20-i falunapra rendezték be, ám akkora volt iránta az érdeklődés, hogy az intézményben úgy döntöttek, a látogatók számára néhány napig elérhetővé teszik még azt.

– Már az augusztus 20-i ünnepnapon is rengetegen voltak rá kíváncsiak, s azóta is folyamatosan jönnek az érdeklődők – mondta az intézmény vezetője, Csordás Rózsa. – A gyűjtemény valóban érdekes, hiszen a legkülönfélébb időmérőket mutatja be a fali és kakukkos óráktól a vekkerekig.

Hári László, az órák tulajdonosa egy helyi asztalosmester, aki eleinte hobbiból kezdte el gyűjteni a szerkezeteket. Ma már avatott ismerője is ezeknek a precíz műszereknek, akár a javításukat is el tudja végezni. Odahaza több száz darabot őríz, a tárlaton viszont ezeknek csak egy része látható, elsősorban magyar, orosz és német márkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!