Kultúra

2014.01.23. 16:25

Tárlat a Dunai árvízről

Zalaegerszeg - Sok tucat fényképpel és gyermekrajzokkal idézi fel a tavalyi dunai árvizet az a vándorkiállítás, amely csütörtökön délután nyílt a Zala Plaza emeletén.

Arany Gábor

Az Egy ország a Duna mentén című kiállítás megnyitóján dr. Sifter Rózsa, a megyei kormányhivatal főigazgatója utalt rá, a nemzet összefogásának dokumentumai ezek a képek, tisztelgés azok előtt, akik a nehéz napokban helytálltak. Egri Gyula, megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, Zalából száznegyven hivatásos tűzoltót és huszonegy önkéntest vezényeltek az árvíz egyik legveszélyeztetettebb helyszínére Győrújfaluba.

A Dózsa iskola diákjai az elsők között nézték meg a kiállítást

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma által rendezett tárlatra több ezer fényképből válogatták ki a tematikusan összeállított tablókra kerülő közel hetven képet. Az általános iskolások számára meghirdetett, „A Duna másik arca" című gyermekrajzpályázatra beküldött, és a Jankovics Marcell vezette zsűri által kiválogatott rajzokat is megtekinthetik az érdeklődők február 9-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!