Kultúra

2013.05.27. 18:00

Továbbra is bohózatokat tűznek színre

Három bohózatot mutatott be szombat este Csesztreg művelődési házában a helyi színjátszókör. A jelenleg 14 fős társulat eseménydús évet tudhat maga mögött, többek között egy minősítőn is részt vettek a közelmúltban.

Gyuricza Ferenc

A csesztregi színjátszókör hosszabb ideje tavasszal tartja éves bemutatóját, így történt ez 2013-ban is, szombaton este három bohózatot mutattak be az érdeklődők előtt. A civil szervezet vezetője, Bedő Róbert azt mondja: sikerült rátalálniuk olyan útra, amely a közönség ízlésével is egyezik, így egyelőre erről nem is szeretnének letérni.

- A magyar kabaré-irodalomnak voltak és vannak olyan kiváló szerzői, akik tetemes életművet hagytak maguk mögött, ezért van miből válogatni - mondta Bedő Róbert. - Ezúttal egy Rejtő Jenő és egy Nádassy László bohózatot választottunk, valamint e két szerző egy közös művét dolgoztuk fel. Eseménydús évad áll mögöttünk, sok meghívásnak tettünk eleget, ugyanakkor a közelmúltban Lovásziban részt vettünk egy minősítőn is, ahol ezüst fokozatot kaptunk.

Bedő Róbert azt is elmondta, miután a társulat tagjai közt sok a családos személy, ezért viszonylag nehéz összehangolni a próbáikat. Emellett a rendező Szűcs Istvánt is elszólították a más irányú elfoglaltságai, így a megszokotthoz képest kissé kitolódott a bemutató időpontja, ettől függetlenül most is nagy sikert arattak. Ugyancsak sikere volt a Harmónia Művészeti Iskola ifjú színjátszóinak, valamint a helyi pávakörnek is.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy Horváth Kristóf személyében ismét csatlakozott hozzánk egy új tag, illetve a régiek közül is többen visszatértek - folytatta a színjátszókör vezetője. - Így a rendező Szűcs Istvánnal együtt jelenleg 14 fős a társulatunk, ami ideális ahhoz, hogy a feladatokat jól meg tudjuk osztani egymás között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!