Kultúra

2013.04.22. 19:00

Utassy megzenésített verseit adták elő

Rédics - Kortárs költők megzenésített verseit mutatja be egy zalai megyei településeket érintő koncertsorozat keretében az Énekmondó együttes. Hétfő este Rédicsen főleg Utassy József költeményei kerültek be a műsorba.

Gyuricza Ferenc

A Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Házban megtartott zenés esten az Énekmondó mellett Orgona László és Teklán Kinga előadóművészek működtek még közre. Utassy József versei mellett a pályatársak, így Mezey Katalin, Péntek Imre, valamint Győri László néhány megzenésített költeménye is elhangzott. A dalok többségének zenéjét az Énekmondó tagjai szerezték. Mint azt a zalaegerszegi együttes vezetője, Kelemen Gyula a Zalai Hírlapnak elmondta, a közeljövőben Zala megye több településén, illetve a Muravidéken is bemutatkoznak hasonló műsorral.

A zenés estet Utassy József özvegye, Horváth Erzsébet nyitotta meg. Mellette két énekmondó, Major Erzsébet és Kelemen Gyula. Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!