Kultúra

2012.09.18. 06:38

A mese erejéről

Zalaegerszeg - A Családfesztivál Alapítvány immár 19. alkalommal rendezi meg a Zalaegerszegi Családfesztivált, amelynek szombaton az Ady-iskola ad otthont. A központi téma ezúttal a mese és annak éltető ereje lesz.

Horváth A. Attila

Játszó- és kézművesházakkal kezdődnek a gyerekfoglalkozások 22-én 9 órakor, majd a Koprive Tamburazenekar lép fel, 10 órától pedig Szuperbringa-program indul. A fesztivált Besenczi Árpád színházigazgató nyitja meg, 10 órától sportfoglalkozás kínál élményt, majd Pápes Éva tart előadást a mese szerepéről. Fél kettőtől Iancu Laura néprajzkutató mutatja be Moldva mesevilágát, később Illéssy Mátyás plébános és Lengyák István pedagógus előadása várja a közönséget. A gyerekeket az Ady-iskolások bábjátéka és zenés műsora szórakoztatja majd, továbbá lesz szituációs játék, mesefal, tájékozódási futóverseny, kincskeresés, lelki sarok és könyvtári program is. 17 órakor Gyutai Csaba polgármester köszöntője, illetve térzene zárja a fesztivált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!