Kultúra

2012.04.02. 17:32

Zalai támogatás a krasznahorkai újjáépítéshez

Segélykoncert-sorozatot szervez a megyeszékhelyi Mercy együttes a néhány hete leégett krasznahorkai vár újjáépítésének támogatására.

Horváth A. Attila

- Terveink szerint a húsvét utáni héten kezdünk a szlovákiai Nádszegen, majd Esztergom és Miskolc lesz a segélykoncert helyszíne. Több előadó jelezte, hogy szeretne csatlakozni és segíteni, így például rockzenekarok is fellépnek majd - mondta el lapunknak a Mercy énekesnője, Hegedüs Erzsébet. - Miután láttuk, hogy Szlovákiában alacsony összegeket ajánlanak fel a rekonstrukcióra, úgy gondoltuk, mi magyarok is támogathatjuk a gyönyörű magyar vár újjáépítését  szólt a motivációról.


A programba bekapcsolódik az általa elnökölt Humán Európa Szövetség civil szervezet, valamint a Kouko-Kai nemzetközi sport- és kulturális szövetség is, amelynek nemrég választották területi vezetőjévé Hegedüs Erzsébetet. Ez utóbbi szervezetről elmondta: egyebek közt modern mecenatúrával foglalkoznak, iskolákat, sportklubokat, kulturális egyesületeket támogatnak. 



Krasznahorka vára órákon át lángolt. Nézze meg a videót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!