Kultúra

2011.10.25. 14:32

Siker: Újabb Bozsik Yvette-darabban lép fel a zalai Székely Szilveszter

A Kustánszegről származó Székely Szilveszter még csak 24 éves, de máris jócskán termett számára babér a táncszínpadon. Most újabb lehetőséget kapott a bizonyításra a Bozsik Yvette Társulattal. Ráadásul újból Marozsán Erikával közösen lép fel, hiszen az elismert színésznő újból táncos szerepet vállalt.

Magyar Hajnalka


Tavaly a Cabaret című klasszikus musicalben voltak közös jeleneteik, a több mint 40 éve hódító darabot Bozsik Yvette, a kortárs tánc egyik legkarakteresebb egyénisége rendezte. Most pedig a Bál, avagy a táncos mulatság című, felújított produkció részese lehet Szilveszter, a Nemzeti Táncszínházban.

-  Számomra ez nagyon kedves darab, mert olyan karaktert alakíthatok benne, amire már régóta vágytam  - avat a részletekbe.   - Zalaegerszegen évekig a Helikon Táncsport Egyesületben táncoltam Gallai Gáborné növendékeként, itt kezdődött a táncos pályám. Erre emlékeztet a Bál is, hiszen egy versenytáncost formálok meg.  Marozsán Erikával több közös  jelenetünk van az előadásban, a táncparkett ördögeként próbálom őt elcsábítani.

Székely Szilveszter a mai napig sem lett hűtlen a modern társastánchoz. Hamarosan,  november 11-én  a Magyar Táncművészeti Főiskola által szervezett III. Nemzetközi Tánctudományi Konferencián tart előadást a klasszikus balett és versenytánc kapcsolatáról, Táncstílusok találkozása, avagy változások a modern társastáncban címmel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!