Kultúra

2011.07.08. 17:35

Hatvanan vették át diplomájukat Egerszegen (fotókkal)

Hatvan végzett hallgató kapta meg pénteken diplomáját vagy oklevelét a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karának Zalaegerszegi Intézetében.

Horváth Viktória

A hatvan volt diákból huszonhárman alapképzésben, tizenhárman hagyományos jellegű oktatási rendszerben, míg huszonnégyen másoddiplomásként tettek záróvizsgát az elmúlt napokban a zalaegerszegi iskola falai között. Solt Katalin dékán távollétében Vadvári Tibor, az iskola dékánhelyettese, oktatója búcsúzott a frissen végzett hallgatoktól az intézmény nevében.

- A legtöbb most diplomát szerző hallgató 2007-ben kezdte nálunk tanulmányait, azóta jelentős változásokon esett át a világ, a gazdaság is. Vissza kell találnunk a régi értékeinkhez, mint a munka és a szorgalom becsülete, s helyre kell állítani az ország gazdaságát. Ehhez jó szakemberekre van szükség. Önökre. Hiszen önök nem foglalkozást választottak, amikor beiratkoztak hozzánk, hanem hivatást - mondta a matematikát oktató pedagógus.


Kitért arra is, nem biztos, hogy ezután mindannyiukat a munka világa várja, hiszen budapesti intézményükben mesterképzésre is van lehetőség, sőt, elárulta azt is, talán jövőre ezért már nem is kell Zalaegerszegről elutazni, helyben is lehet továbbtanulni.

- Álmodni könnyű, tenni nehezebb. Ám önök nemcsak álmodni, tenni is mertek, s ennek az eredményét tarthatják a kezükben - Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere a város nevében köszönt el az itt tanult, majd végzett diákoktól. Felhívta a friss diplomások figyelmét a kötődés fontosságára: a felejthetetlen emlékek, a jó barátok és szerelmek megőrzésére.  Önöké a jövő, de az idő kevés, ezért ne vesztegessék azzal, hogy más életét élik, inkább ragadják meg a kínálkozó lehetőségeket.

Az alpolgármester szerint az itt végzőket tárt karokkal fogadja a munkaerőpiac, hiszen jó visszajelzéseket kapnak a korábban végzettektől is, ami a diploma utáni elhelyezkedést illeti.


Második otthon és második család is
A szokások szerint a végzett hallgatók közül egy diák beszéddel búcsúzik társai nevében az iskolától. Idén Kiskovács Enikő gazdálkodási és  menedzsment szakosra esett a választás. Kiemelte beszédében, hogy bár bátortalanul jöttek, később megtalálták a hangjukat, s  néha ugyan kilátástalannak tűnt az élet a rengeteg vizsgával, de mégis megszerezték a hőn áhított diplomát. Második otthonra lelt az intézmény falai között és második családra a tanáraiban és diáktársaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!