Kultúra

2011.06.06. 18:05

Emelt szinten szóbeliznek

A napokban zajlanak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák. A megye kijelölt középiskoláiban több tantárgyból maturálnak a diákok. Hétfőn a Kölcsey-gimnáziumban jártunk.

Sinkovics Eta


Az intézményben tanítás is folyt,  a diákok szünetben  igyekeztek visszafogottan járni-kelni a folyosókon. Az elbarikádozott felső emeleten ünneplőbe öltözött vizsgázók várakoztak. 
 
- A  már kihúzott tételeket visszateszik a többihez?  - érdeklődött  egyikük.

Mások még szorongatták, lapozgatták  a füzetet, könyvet, vagy éppen le-föl mászkáltak. A tét nagy, hiszen a magasabb felvételi pontszámok reményében vállalkoztak az emelt szintű megmérettetésre.

Biológia vizsgára várakozott a  hévízi Bibó-gimnázium érettségizője, Ridling Tamás is.

- Mindig  érdekelt a biológia, de mivel orvosi egyetemre készülök, választhattam, hogy fizikából, kémiából vagy ebből a tárgyból teszek emelt szintű érettségit  - mondta a fiatalember, aki tavaly már angolból előrehozott vizsgát tett.

 

A Kölcsey-gimnáziumban hétfőn matematikából, biológiából és történelemből adhattak számot tudásukról a diákok.  Ezen kívül olasz nyelvből, testnevelésből, valamint közgazdasági alapismeretekből is vizsgáznak az intézményben, s bizonyos tárgyakból nemcsak Zalából, hanem Vas megyéből is érkeztek diákok.

Történelemből például 180-an érettségiznek, olasz nyelvből heten, matematikából közel ötvenen. A kölcseysek is más, kijelölt középiskolában maturálnak emelt szinten, közülük   például történelemből 28-an, angolból 29-en,  németből 33-an, biológiából pedig 12-en  vállalkoztak a megmérettetésre.

Szerdáig tartanak a múlt héten kezdődött  emelt szintű érettségi vizsgák. Június 14-28.  között pedig a középszintű érettségit választók részére kezdődnek el a szóbeli megmérettetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!