Kultúra

2011.05.26. 17:53

Kalandok túl a Maszat-hegyen (képgalériával)

Muhi Andris egy nap elindul, hogy meglátogassa barátját, Maszat Jankát. A kisfiú nem is sejti, micsoda kalandok várnak rá... Presser Gábor–Varró Dániel– Teslár Ákos Túl a Maszat- hegyen című zenés-verses mesejátékát szombaton 15 órától láthatják a nézők: a Hevesi Sándor Színház előbemutatóval kedveskedik a gyermeknap apropóján, a darab a jövő évad repertoárját színesíti.

Péter Gyöngyi

Örök a harc a két világ között: a rettentő takarítók – akik itt-ott rajtaütésszerűen kitakarítanak – és Paca cár pacái – akik szeretnék az egész világot telepacázni –, állandó konfliktusban vannak és ez a békés maszat-hegyiek nyugalmát is veszélyezteti.


– Egy lányka, Maszat Janka hivatott rá, hogy rendet tegyen, őt, mint potenciális királynőt szeretnék megszerezni a pacák, hiszen így övüké lehetne a királyság. Janka azonban senkinek a tulajdona sem lesz, önálló identitású, akaratú, felnövő gyermekként veszi kézbe a dolgokat – avat a nemcsak gyerekeknek, de felnőtteknek is jó szórakozást ígérő történetbe Bal József rendező. – A történet népszerűségének egyik titka, hogy laza szerkezetű, ezért sok mindent belegondolhatunk, teret ad a játékhoz, a másik titka pedig Varró Dániel Romhányi Józsefre, Weöres Sándorra emlékeztető stílusa.

Az előadásban sokak mellett Barsi Mártont, Bakó Kittit, Mihály Pétert, Szakály Aurélt, Farkas Ignácot, Ecsedi Erzsébetet, Urházy Gábor Lászlót, Tánczos Adriennt, Kováts Dórát, Bellus Attilát, Katona Kornélt, Andics Tibort, Lupaneszku Vivient, Magyar Cecíliát és Lőrincz Nikolt láthatja a közönség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!