Kultúra

2011.04.19. 06:02

Műemléki világnap

Információs napra és ismeretterjesztő előadásokra várta hétfőn az érdeklődőket a zalaegerszegi Göcseji Múzeum. Utóbbi programhoz a műemlékvédelmi világnap szolgált apropóként.

Magyar Hajnalka

Délután a város egyéb közművelődési attrakcióit ajánló, az oktatási intézményekkel való szorosabb kapcsolattartást elősegítő információs napra invitálta a közgyűjtemény a város pedagógusait, akik egyebek közt a megyei könyvtár tanulóifjúságot érintő szolgáltatásairól, az Olajipari Múzeum új kiállításairól, a megyei közművelődési intézet programjairól, továbbá a Falumúzeum iskolásoknak szóló múzeumpedagógiai foglalkozásairól hallhattak. Kora este a Múzeumi találkozások sorozat keretében Megyeri Anna történész-muzeológus és dr. Vándor László régész tartott előadást. Előbbi a keszthelyi kőfaragó műhely zalaegerszegi munkáiról, utóbbi az egervári vár régészeti kutatásának újabb eredményeiről szólt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!