Kultúra

2011.04.29. 06:21

Janza Kata: főszerepben otthon is

Sosem mondott volna le az anyaságról egy szerep kedvéért, ám a színpad mégis az élete. Janza Kata színésznő a napokban lép fel a megyeszékhelyen. Ennek apropóján beszélgettünk vele.

Horváth Viktória

- Van kifejezetten ABBA dalokból álló műsorunk, amit igazából magunknak raktunk össze, hiszen ez nem szerepel a színházi repertoárban, tehát ez egy külön szerelem. Ezek a dalok még ma is slágerek és élvezetesek minden korosztálynak. Janka lányom például ott fedezte fel ezt a fantasztikus együttest, de van pár dal, amit már Samu kisfiam is imád - mesélte a színésznő, amikor a jövendő zalai fellépésen szereplő dalokról kérdeztük. - Egyébként bármilyen egyéb összeállítással is gyakran szoktunk szerepelni, ezek leginkább musicalműsorok, amiben elhangzanak a közönség kedvenc dalai is és mi is választunk magunknak dalokat és duetteket.

Egy színművésznek azt kell énekelnie, amire a közönség vágyik, ám ez sokszor megegyezik a saját zenei ízlésével is, hiszen nekik is vannak kedvenceik.


- Van két nagy közös kedvencünk Polyák Lillával, akivel együtt lépek fel az ABBA showban is. Ilyen az Elisabeth című musicalből a szóló, valamint a Rebecca, ami az elmúlt évad nagy musicalsikere volt a Budapesti Operettszínházban. Ilyenkor felosztjuk a dalokat egymás közt. Ez is különlegesség, hiszen ilyen formában ritkán lehet hallani ezeket a sikerdalokat - árulta el a színművésznő. Nagyon ritka felállás egyébként, hogy két szólista lány együtt áll a színpadon: ritkán látható, hallható. Az általános, megszokott párosítás mindig egy fiú, egy lány, ami azért hasznos a műsor összeállításakor, mert számtalan duettlehetőség kínálkozik. Ez volt az igazi kihívás ebben a párosításban is: izgalmas, tartalmas legyen a program.

A mai kor emberét feltétlen megérinti a musical műfaja, pont annyira lendületes és intenzív, amennyire a világ is körülöttünk, vallja Janza Kata. Ugyanakkor képes mégis elgondolkodtatni, mélyebb érzelmeket kiváltani.

- Számunkra nagy boldogság, hogy a műfaj virágzik még mindig és részesei lehetünk a sikersorozatnak. Ott voltunk, amikor újraéledt nálunk, és ott vagyunk azóta is. Közben több generációval sikerült megszerettetni a műfajt és ezáltal a színházat is.

Persze ahhoz, hogy a színpadon a legjobb formáját nyújtsa, fontos, hogy otthon is minden rendben legyen.

- Anyukaként sok szervezést igényelnek a mindennapok, nagyikák és egyéb segítség nélkül nem is sikerülne. Sokszor jó lenne többet aludni és pihenni, ebben szerintem minden kolléganőm egyetért velem. De egyben biztos vagyok, soha nem mondtam volna le az anyaságról, semmilyen szerep kedvéért sem. Ez így csodás: ugyan rengeteg segítséggel, de mindkét dolog főszerepet játszik az életemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!