Kultúra

2010.11.26. 16:33

Együttműködés múltunkért, élő örökségünkért

Pénteken a Megyeházán tartottak sajtótájékoztatót a Szlovénia Magyarország határon átnyúló Együttműködési Program képviselői.

Kiss Anna

A konzorciumi együttműködés négy tagja a Zala Megyei Önkormányzat, a Vas Megyei Önkormányzat, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, valamint a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága. A pályázat, mely a Múltunk közös értékei- élő örökségünk címet viseli 330 ezer euró összegű támogatást nyert. A program lehetőséget kínál arra, hogy a Muravidék, Zala megye és Vas megye közötti együttműködés szorosabbá váljon. További fontos célja az említett térségek kulturális értékeinek megőrzése, népszerűsítése és közvetítése, az örökségvédelmi aktivitás erősítése és egyúttal a turisztikai kínálatuknak növelése is. Az együttműködés tagjai  feladatuknak tekintik a néprajzi hagyományok felélesztését, az irodalmi élet múltbeli és mai kötődéseinek tudatosítását, illetve egy olyan hagyományokon alapuló kulturális kapcsolat kiépítését, amely az élményeken kívül közösségépítő, információs szolgáltatást is nyújt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!