Kultúra

2010.10.14. 16:02

Táncpanoráma: a Hamupipőke nyitotta a sort

Csütörtök délután a Hamupipőke című mese táncjáték változatával vette kezdetét a 8. Keszthelyi Táncpanoráma. A Goldmark Károly Művelődési Központ szervezésében immár hagyományosnak számító rendezvény 3 napon át tart a Balaton Színházban.

Horányi Árpád

A  művészet és az ember kapcsolatának jelentőségét is hangsúlyozza a műsor összeállítása immár azzal, hogy elsőként a gyermekekhez szóltak: a Grimm fivérek ismert meséjét a  Duna Művészegyüttes elevenítette meg. Európai népek táncaiból merített lendületes koreográfiákkal, érthető, élvezhető, látványos, derűs produkciót láthattak a kicsik, jól kiemelve a  történet tanulságát is.


Csütörtök este az együttes  Bartók zenevilágából az Aranyág című táncjátékot mutatjabe 3 jelenetben. 

Péntek este Colores del tango címmel Kulik Johanna, Josip Bartulovic és Santiago Maciel lép fel, a Pesti Tangózenekar kíséretével. Az előadás után a  három művész táncot tanít az érdeklődőknek. 
 
Szombaton jubileumi repertoárral szerepel az idén 30 éves fennállását ünneplő  Győri Balett. Schubert egyik legnagyobb alkotására,  A halál és a lányka című zenére koreografált alkotást láthatja a közönség, valamint a Rolling Stones zenéje által ihletett Kakas című produkcióval búcsúzik az idei Keszthelyi Táncpanoráma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!