Kultúra

2010.10.01. 02:22

Mindenható természet

Koncz Eta Krúdy- és Táncsics-díjas, Arany Diplomás festőművész kiállításának megnyitójára került sor tegnap a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Horváth-Balogh Attila

A lélek békéje csak csendességben születhet. Igyekszem festményeimen keresztül elhozni a csendet, s ilyenformán átnyújtani az embereknek. Szeretném, ha képeim láttán egyre többen vágyódnának vissza a mindenható természetbe - ez a fővárosban élő művésznő hitvallása, akit (és vele együtt a megjelenteket) elébb Kámánné Szép Terézia, a házigazda intézmény igazgatója, majd Riersch Zoltán Primavera-díjas, Krúdy Díszokleveles író-költő köszöntött.


Utóbbi állította össze a tárlat megnyitójához kapcsolódó irodalmi műsort is, melyet a nagykanizsai Takács László Irodalmi Kör és az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör közösen jegyzett. A két művészeti csoportosulás tagjainak írásaiból felvillan-tó műsorban Tálas Ernő,a Stockholmi Királyi Opera tenorja, valamint Kőhidai Edit, dr. Vass Vera, Solymos Gabriella és Péter Árpád előadóművészek működtek közre. A kiállítást Kanizsa József író, költő, a Magyar Kultúra Lovagja nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!