Kultúra

2010.07.02. 02:29

A négyszáz fellépő összkórusát a zalai karnagy vezényelhette

Idén immár 14. alkalommal került megrendezésre a Magyarországi Német Egyházzene Ünnepe, melyre az eddigi eredményeik alapján hívták meg a német kisebbségi kórusokat, köztük a Zala megyei szepetnekieket is.

Kelemen Valéria

A pécsi székesegyházban otthonos rendezvényt a Magyarországi Német Ének, Zene és Tánckarok Országos Tanácsa, a Landesrat szervezte, Franz Heilig elnök, s az egyházzenei szekciót vezető Franz Neubrandt irányításával, s a programot nyitó szentmisét dr. Mayer Mihály püspök celebrálta német nyelven - tudtuk meg a szepetneki Királyi Kórus karnagyától, Kollonay Krisztinától.

A rangos egyházzenei ünnepen az ország számos megyéjéből meghívott tizenkilenc kórus között Zalát a szepetnekiek képviselték, s a mintegy 400 fellépő négy összkarban adta elő az egyházi műveket és népénekeket. Kollonay Krisztinát érte a megtisztetetés, hogy karnagyként az egyik összkart vezényelhette. A zsúfolásig telt székesegyház padsoraiban jelen voltak az Unger Ilona elnök vezette Szepetneki Német Kisebbségi Önkormányzat tagjai is, akik az esemény után nagy örömmel fogadták a szepetneki kórusnak és karnagyának szóló gratulációkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!