Kultúra

2009.12.22. 10:21

Ha karácsony, akkor megújuló MTV

Megújult arculattal jelentkezik karácsonytól az MTV - közölte kedden a köztelevízió. Mindkét csatornára kiterjed a műsorblokkokat összekötő képi világ frissítése, és egymástól csak színvilágában különbözik.

MTI/AP

Az arculati elemek megújulása ugyanakkor csak az első lépés: az új dizájn bevezetésével a köztévé tavasz óta tervezett, mintegy másfél év alatt megvalósuló arculatépítésének első fázisa zárul le.
   
A köztelevízió új megjelenését minimális költségráfordítással, az MTV promócióval és videografikával foglalkozó belső munkatársai készítették, kivéve az arculathoz kapcsolódó zenét.
   
Az egyes műsorok között egyetlen hosszú, folyamatos kameramozgást imitálnak majd a reklámokból, műsorajánlókból, társadalmi célú hirdetésekből, korhatárjelzésekből és egyéb elemekből felépülő blokkok. Az új dizájnban népi motívumok helyett magyarországi és határon túli városok, jellegzetes tájképek jelennek meg. A két csatorna alapszínei továbbra is a kék (m1) és a narancssárga (m2) maradnak. 
   
A Magyar Televízió legutóbb 2006 márciusában újította meg arculatát, akkor a magyar népművészet grafikai elemeit használták fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!