Kultúra

2009.11.04. 11:20

Színpadi mű készül Esterházy Péter Harmonia Caelestiséből Bécsben

Bécs - Esterházy Péter Harmonia Caelestis című regénye alapján készült zenés darabot mutat be pénteken a bécsi Burgtheater színház.

zaol.hu

A regénnyel megegyező című színpadi mű olyan, zenéből és szövegből formált "kollázs", amely felhasználja az eredeti szöveg töredékességét - mondta a rendező, a Németországban élő Márton Dávid.
   
Bár a Harmonia Caelestis formáját tekintve családregény, egyfajta személyes európai kultúrtörténet is, amely a valóság és a fikció határterületén egyensúlyoz - vélekedett. Mint elmondta, megragadta a regényben az a gondolat is, hogy az elődök élete, tapasztalatai mind összegződnek az írói énben.
   
A társulat nemzetközi, legtöbbjük Németországban élő külföldi művész, akikkel Márton Dávid már korábban is dolgozott együtt. A Harmonia Caelestis december közepéig összesen 16 alkalommal látható a Burgtheater Kasino színpadán.
   
Esterházy Péter rendhagyó családregénye, a Harmonia Caelestis 2000-ben jelent meg, s azóta számos nyelvre lefordították.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!