Kultúra

2009.07.27. 02:28

Ír varázslat a HSMK-ban (július 31.)

Nagykanizsa (pa) - Az autentikus ír tánc egyik legkiválóbb képviselője, Catherine Gallagher és 25 fős tánckara ad egész estét betöltő műsort július 31-én a HSMK-ban.

Sámel József

A kétszer egy órás előadás során látványos díszlet, illetve gyönyörű jelmezek sora fokozza a hatást.


A produkció újszerű koreográfiával kínál bepilllantást az autentikus ír tánc varázylatos világába
Fotó: illusztráció

A The Irish Dance Experidence az ír sztepptánc kiváló képviselőiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek. Az együttes vezetője által megálmodott és színpadra vitt egész estés produkció újszerű, modern koreográfián keresztül enged bepillantást az autentikus ír tánc varázslatos világába. A géppuskalábú táncosok látványát a gyönyörű jelmez és a szép díszlet csak tovább fokozza, nem beszélve Catherine dinamikus szólóiról.

- Régebben nagyon sok produkció használt fel kelta legendákat és mítoszokat, én azonban úgy gondolom, hogy ezek csak összezavarják a nézőket - hangsúlyozta Catherine Gallagher. - Nem akarok történelemórát tartani a közönségnek, inkább azt szeretném, hogy megtapasztalják az ír tánc mélységeit és érzékeljék, hogy ez egy erőteljes és dinamikus művészi kifejezésmód.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!