Kultúra

2009.07.07. 02:28

Hat kötetet támogatnak

Lendva (gyf) - Döntött a jövő évi kiadványok támogatásáról a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet keretében működő könyvkiadási kuratórium. A szakmai szervezet hat kiadvány megjelentetéséhez járul hozzá.

Gyuricza Ferenc

Az állandó kiadványok - mint a Muratáj című folyóirat és a Naptár címre keresztelt kalendárium - mellett a 2009/2010-es évadban pályáztatás nélkül jelenteti meg az intézet Gábor Zoltán Keserű emlékek című kötetét. A kuratórium a pályázati felhívásra beérkezett kéziratok közül hármat talált érdemesnek a támogatásra, ezek közé tartozik Magyar Zoltán Muravidéki népmondák című műve, dr. Kovács Attila Dobronaki életképek a XX. század elejéről című tanulmánya, illetve Dukics Irén nyelvhasználati szöveggyűjteménye. A háron tervezett kötet közül dr. Kovács Attila kéziratát a Muraszombati Területi Múzeummal közösen jelentetik meg. A Lendvai Kepe Zoltán és Kepéné Bihar Mária által összeállított A Boldogasszony országának szentjei című kéziratot elutasították, azt kérve a szerzőktől, hogy muravidéki jellegű kiegészítésekkel és saját kutatásokkal egészítsék ki azt.

A kuratórium javasolta a nemzetiségi könyvtárakról szervezett konferencia, a szlovéniai kétnyelvű oktatás 50 éves jubileuma, s a néprajzi konferencia anyagának megjelentetését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!