Külföld

2015.09.22. 15:11

Külföldi sajtó Magyarországról - Román lap a határkerítésről

Bukarest - A román Evenimentul Zilei című konzervatív lap Egyáltalán nem butaság a Magyarország által épített kerítés címmel közölt vezércikket, melynek szerzője arra a következtetésre jutott, hogy Románia is jobban tenné, ha nem bírálná pusztán imázsépítési céllal a magyar határzárat, hanem tanulna belőle.

A szerző szerint a magyar-szerb és magyar-horvát határon történtek egyértelművé tették, hogy amikor a bevándorlók tömegesen érkeznek a zöldhatárra, akkor a hagyományos határőrizeti módszerek már nem hatékonyak. Úgy vélte, roppant valószínű, hogy amikor Magyarország és Horvátország is lezárja határait, csak idő kérdése, hogy a bevándorlók özöne Románia felé fordul és ha az ország nem akar arra ébredni, hogy hatalmas biztonsági kockázatot jelentő migránsok tömegei léptek be ellenőrizetlenül területére, akkor a magyar és a bolgár példa alapján kell határát átjárhatatlanná tennie.
http://www.evz.ro/gardul-construit-de-ungaria-nu-este-deloc-o-prostie-editorialul-evz.html

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!