Külföld

2012.03.16. 20:38

20 millió forintos whisky

Skót whiskyért árverésen még soha nem adott összegért, 94 ezer dollárért (20 millió forint) adtak el egy üveg 55 éves whiskyt egy New York-i árverésen.

MTI/dpa/ITAR-TASZSZ

A Bonhams aukciósház árverésén elkelt Glennfiddich márkájú égetett szesz egy mindössze 11 palackból álló kollekció része.

A palackokat a legjobb minőségű párlatokból töltötték meg a szeszfőzde alapítójának unokája, a 110 éves Janet Sheed Roberts, Skócia legidősebb lakójának tiszteletére - egy-egy palackot élete minden tíz évéért.

A csütörtök esti árverést a New York-i Szabadság-szobornál tartották, amely ugyanúgy 125. születésnapját ünnepli, mint a Glennfiddich szeszfőzde.

A jubileumi kollekcióból korábban csak két palackot adtak el, mindkettőt Nagy-Britanniában, és lényegesen alacsonyabb - 70, illetve 71 ezer dolláros - áron, mint a mostanit, bár már azok is megdöntöttek minden addigi rekordot.

A megmaradt nyolc palackot az év folyamán bocsátják árverésre a világ különböző részein, a bevételt jótékony célra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!